czwartek, 15 maja 2014

Schabowe z nadzieniem


Przepis na kotlety schabowe z nadzieniem cebulowo-pieczarkowym


Składniki:
-4 kotlety schabowe
-masło
-sól i pieprz
-ulubione zioła (np. prowansalskie)
-1 cebula
-2 pieczarki
-2 plastry boczku
-mąka
-1 jajko
-bułka tarta
-olej



Przygotowanie:
1. Kotlety rozbić tak, żeby były dość cienkie, oprószyć solą i pieprzem. 2 z nich posmarować z jednej strony masłem
2. Posiekać cebulę i pieczarki w drobną kostkę
3. Na kotletach z masłem położyć plaster boczku, cebulę i pieczarki, posypać ziołami
4. Przykryć drugim kotletem, delikatnie rozbić na brzegach żeby nadzienie nie wyleciało, opanierować w mące, jajku i bułce tartej
5. Smażyć na oleju aż uzyskają złoty kolor
6. Podawać z sałatką i ziemniakami, albo innymi ulubionymi dodatkami

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz